TopMenu

Retourneren

Wil je een artikel retourneren (of ruilen), dan is dit uiteraard mogelijk. Wij hanteren de wettelijke termijn van 14 dagen als zichttermijn. Binnen deze periode moet de retourprocedure in gang gezet worden middels het formulier voor herroeping, retourneren of ruilen. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over retourneren en/of ruilen en staat de procedure uitgelegd.

Retourvoorwaarden

Retourneren of ruilen van artikelen kan alleen onder de volgende voorwaarden, voor zover redelijkerwijs mogelijk:

  • De zichttermijn van 14 dagen na ontvangst van het artikel/de artikelen is nog niet verstreken
  • Artikel(en) is/zijn ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
  • Artikel(en) is/zijn onbeschadigd
  • Artikel(en) is/zijn voorzien van aangehechte labels en/of stickers
  • Artikel(en) is/zijn verpakt in originele verpakking met bijgeleverde garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen
  • Artikel(en) is/zijn voorzien van eventuele actieartikelen die je bij de bestelling hebt ontvangen

Kosten voor retourneren

De kosten van de retourzending zijn voor rekening van de koper/klant/consument.

Wij schatten dat deze kosten maximaal €2,56 (100-250gr) of €7,95 (aangetekende zending) zullen bedragen voor een brief/envelop dat vanuit Nederland naar ons retouradres gestuurd wordt.

Hebben wij een verkeerd artikel geleverd en stuur je het daarom retour? Neem dan contact met ons op over de retourzending. De kosten zijn in dat geval voor ons.

Risico van retourzendingen

Retourzendingen zijn voor risico van de koper/klant/consument. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Je kunt het risico beperken door de brief/envelop/pakket aangetekend te versturen. Vraag het postagentschap om een 3S-nummer indien mogelijk en bewaar deze goed. De geschatte kosten voor een aangetekende retourzending staan hierboven genoemd.

Opstarten van de retourprocedure

De retourprocedure moet in gang gezet worden binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelde artikelen. Indien het om meerdere leveringen gaat, die voortkomen uit één bestelling, dan gaat de termijn van 14 dagen in op het moment dat je de laatste zending ontvangt. Is deze termijn van 14 dagen verstreken, dan kun je producten niet meer retourneren.

Stap 1: herroep de overeenkomst

De overeenkomst herroepen, voordat je het pakket retourneert, is niet verplicht. Wanneer de 14 dagen zichttermijn nog niet is verstreken, kun je ook direct bij stap 2 van de retourprocedure beginnen.

Kies je ervoor om de overeenkomst te herroepen, dan kun je dit op twee manieren doen:

  • Door het formulier voor herroeping, retourneren en/of ruilen te gebruiken. Ga direct door naar stap 2 van de retourprocedure.
  • Door een e-mail te sturen naar info@gudujewels.nl met: je naam en adres, het ordernummer en de artikelnummers van de producten die je retour wilt sturen. Ga daarna door naar stap 2 van de retourprocedure.

Nadat wij je herroeping hebben ontvangen eindigt de zichttermijn en moet de retourzending binnen 14 dagen bij ons afgeleverd worden. Het herroepen van de overeenkomst is niet verplicht. Je kunt ook direct bij stap 2 beginnen, tenzij je het retourpakket verstuurt, voordat de zichttermijn van 14 dagen is verstreken.

Stap 2: vul het formulier voor herroeping, retourneren en/of ruilen in

Download het formulier voor herroeping, retourneren of ruilen, print het uit, vul het formulier in en voeg dit toe aan het pakket dat je retourneert. Vergeet niet het ordernummer in te vullen.

Wanneer het ordernummer bij ons bekend is, kunnen wij je retourzending sneller verwerken, waardoor je je geld sneller terug ontvangt. Het ordernummer vind je in de e-mail met de orderbevestiging, die wij naar je hebben verstuurd direct nadat je de bestelling hebt geplaatst.

Stap 3: stuur het pakket retour

Pak het artikel in, voeg het formulier voor herroeping, retourneren of ruilen ingevuld bij en zorg ervoor dat de artikelen zich niet vrij in het pakket kunnen bewegen en niet gemakkelijk kunnen pletten/breken, om zo beschadiging tijdens het transport te voorkomen. Stuur vervolgens het pakket retour naar:

Retour adres:
GuduJewels.nl
Laan van Wateringse Veld 859
2548 BP Den Haag

Wij raden een aangetekende verzending aan. De geschatte kosten hiervoor staan hierboven genoemd.

Artikelen ruilen

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een procedure voor het retourneren van artikelen en het ruilen van artikelen. Je kunt hiervoor hetzelfde formulier voor herroeping, retourneren of ruilen gebruiken en invullen wat van toepassing is, onder het kopje ‘Wilt u één product of meerdere producten ruilen? Zo ja, voor welk product(en)?’.

Nadat wij je retourpakket hebben ontvangen

Op de dag dat wij je retour hebben ontvangen krijg je per e-mail een bevestiging van de ontvangst van het retourpakket. Mocht deze in het weekend bij ons worden bezorgd, dan krijg je van ons een bevestiging op de eerstvolgende werkdag.

Na ontvangst van het product zullen wij beoordelen of het artikel nog in goede staat en compleet is en als zodanig opnieuw als ‘nieuw’ verkocht kan worden. Is het artikel gedragen en hierdoor, of om andere redenen, beschadigd, of incompleet, dan zullen wij hiervoor kosten in rekening brengen. Deze kosten zijn gelijk aan de verkoopprijs van het artikel die je hebt betaald, of, in het geval van een incompleet artikel, aan de hoogte van de kosten die wij moeten maken voor het weer compleet maken van het artikel.

Afhandeling

Ontvangen wij de producten in goede staat retour, dan storten wij het aankoopbedrag (inclusief verzendkosten) binnen 14 dagen na herroeping van de overeenkomst, of binnen 14 dagen na ontvangst van het retourpakket (wanneer je de overeenkomst niet vooraf hebt ontbonden) terug. De terugbetaling wordt gedaan middels dezelfde betaalmethode als waarmee je hebt betaalt.

Verkeren de producten niet in ‘nieuw’ staat, met als gevolg dat we deze niet direct opnieuw ter verkoop aan kunnen bieden in onze webshop, dan nemen we contact met je op over de afhandeling. In dat geval is het mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht, zoals hierboven reeds genoemd.

Toch nog vragen over het retourneren van je aankoop?

E-mail: info@gudujewels.nl
Telefoon: +31 (0)70 7610781